Köpvillkor

Krav för att få sälja med VISA & MasterCard

Nedanstående sajtkrav ställer inlösaren och kortbolagen på den som önskar bedriva e-handel med VISA & MasterCard. Samtliga punkter 1 till och med 8 måste uppfyllas av den som ansöker om inlösenavtal för att inlösaren ska kunna fatta beslut och godkänna verksamheten för försäljning.

 
Sajtkrav

1. Företaget måste ha tydliga försäljningsvillkor/köpvillkor tillgängliga för konsument på sajten. Det är upp till varje enskilt säljföretag att utforma sina villkor, men det viktigaste är att innehållet överensstämmer med samtliga punkter i Lathunden (LATHUND ÖVER FÖRSÄLJNINGSVILLKOR/ KÖPVILLKOR) som du finner här nedan samt följer gällande lagar kring konsumentköp som bland annat regleras i konsumentköpslagen, konsumenttjänstlagen, distans – och hemförsäljningslagen och e-handelslagen.
Lathunden är ett förslag på hur ni kan formulera era Försäljnings-/köpvillkor, då det finns en stor variation i hur säljföretag bedriver sin verksamhet får ni själv skriva in relevant information där texten är markerad inom .

För fler tips och goda råd, se: www.konsumentverket.se.

2. Konsumenten måste tydligt förstå vem som äger webbplatsen samt vilket land handlaren är registrerad i. [Vi kräver juridiskt namn, fullständig adress (ink. land), e-postadress, telefonnummer och organisationsnummer]. Gärna både i footern och men framför allt på kontakt sida och i köpvillkor.

3. Det måste tydligt framgå vad som säljs på sajten, och produkternas pris ska markeras tydligt.

4. Konsumenten måste aktivt välja att acceptera villkor genom en ”kryssruta” eller annan bekräftelseknapp vid köp [Observera att kryssrutan inte ska vara markerad som standard, kunden ska själv kryssa i den innan köpet slutförs. Detta är för e-handlarens och kortbolagens trygghet så att kunden inte kan hävda att de inte har sett/godkänt användarvillkoren].

5. Total kostnad för produkt/tjänst, inklusive fraktavgift måste framgå innan köpet.

6. Transaktionsvaluta måste tydligt visas, inklusive landsnamnet när namnet på valutan inte är unik, t.ex. US Dollar, australiska dollar. Skriv SEK istället för kr för Sverige.

7. Kortföretagsloggor ska visas korrekt [De måste synas någonstans på betalsidan] (Finns i default utförandet av Mondidosbetalfönster)

8. Tillämpning av 3D-secure för säkrare köp. (Mondido aktiverar 3D-secure automatiskt inom max 5 dagar från det att avtalet har blivit godkänt).

 

LATHUND ÖVER FÖRSÄLJNINGSVILLKOR/ KÖPVILLKOR

Text som är markerad inom <> ändrar ni till relevant information som överensstämmer med er verksamhet.

FÖRETAGSINFORMATION
Aramics AB

Organisationsnummer: 559322-2168

och eventuellt momsregistreringsnummer bör finnas tillgängligt på ett enkelt och direkt sätt>

Kontaktuppgifter
Trotzgatan 54

791 72 Falun

Sweden

info@aramics.com

PRODUKTINFORMATION OCH PRIS

Produktinformation
<Skriv in tydlig produktinformation om varje enskild vara. Den bör ge kunden nödvändig information om varan eller tjänstens huvud- sakliga egenskaper, mängd m.m>

Priser
Alla priser anges i svenska kronor och innehåller mervärdesskatt och övriga avgifter.
Totalkostnaden för köpet kommer att framkomma tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella porto-och fraktkostnader.

FÖRSÄLJNINGS-OCH LEVERANSVILLKOR

Ta emot en order
<Beskriv hur en order behandlas>.

Leverans

Vi strävar efter att du ska få din beställning så fort som möjligt. När din order har lagts behandlas den av lagret följande arbetsdag. Din order skickas med PostNord och väntas därefter komma fram inom 1-3 arbetsdagar. Paket transporteras inte under helger och helgdagar. I samband med att paketet skickas så får du ett spårningsnummer skickat till dig via e-post.

Ditt paket skickas direkt till din brevlåda. Om detta inte är möjligt kommer ditt paket att skickas till ditt närmsta postombud. Du aviseras då via SMS till telefonnumret du angav i din beställning.

Vänligen observera att leveranstiden på 1-3 arbetsdagar är en uppskattning och tiden kan därför komma att variera på grund av yttre faktorer utanför Aramics och PostNords kontroll. 

Frakt 
Vi erbjuder fri frakt.

I dagsläget tar vi endast emot beställningar inom EU. 

Betalning

Vi accepterar Klarna, Swish, MasterCard och Visa. Samtliga betalningsalternativ visas i kassan när du har fyllt i landet du önskar leverans till.

Observera att vi i dagsläget endast skickar till länder inom EU.

Priserna som uppges på www.aramics.com anges i SEK och alla priser som visas inkluderar svensk moms.

Vi på Aramics ansvarar inte för eventuella avvikelser i valutavärden eller konverteringsavgifter som din bank eller utgivare av ditt bankkort kan använda vid köp på vår webbplats. Om du har frågor gällande detta kan du kontakta din bank för mer information.

Personupplysningar
Aramics behandlar persondata i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL). Uppgifter som kan knytas till dig som person kommer aldrig att bli tillgänglig för andra verksamheter eller kopplas till andra, externa register.

Kortinformation
När du handlar hos oss på Aramics behandlas betalningen av Mondido Payments som är en säker elektronisk betalningslösning för Visa och MasterCard/Eurocard. All kortinformation lagras i enlighet med kortnätverkens regelverk.

SLS/TSL – Säkerhet och kreditkortsuppgifter Alla kreditkortsuppgifter hanteras tryggt på en säker https-sida och överförs med nyare versioner av TLS.

Säkerhet
Hela sidan är krypterad SSL. Om du befinner dig på en webbplats där det står https i adressfältet så krypteras all trafik mellan dig som besökare samt servern du kommunicerar med. Detta gör att det är mycket svårt att avlyssna eller manipulera informationen som skickas er emellan och SSL ger därmed en mycket högre säkerhet än en okrypterad http anslutning.

RUTINER FÖR RETURER AV VAROR

Avbeställning
Om du önskar att avbeställa en vara. <skriv något om vad kunden skall göra för att avbeställa varan>

Reklamation

Om det föreligger ett fel på varan bör du, inom skälig tid efter att du upptäckt det, kontakta oss skriftligen via vårt formulär (LÄNK) om felet. Vi kommer då granska ditt ärende och ge dig vidare information om hur du går tillväga för att slutföra din reklamation.

Ångerrätt

Alla produkter som köps direkt från vår webbplats kan returneras inom 14 dagar från att du fått din leverans. För att din retur ska godkännas måste produkten vara i samma skick som när den mottogs. Produkten måste även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter. Du kommer att få en avisering via e-post när din retur har godkänts och återbetalningen är på väg. När en återbetalning har utfärdats kan du räkna med att den når dig efter 3-5 arbetsdagar.

Returfrakten

Det är gratis att skicka tillbaka varor till oss på Aramics med hjälp av retursedeln du får med i din orderbekräftelse. I de fall du gör en retur på egen hand (utan retursedel) får du som konsument stå får returkostnaden. Aramics ansvarar inte för produkter som förloras under returfrakt skedd utan retursedel. 

Garanti
<Upplysning om garanti på varorna. Garantin ger kunden rättigheter utöver rätten till reklamation som kunden har via Konsumentköplagen>

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på aramics.com. Läs mer här.